IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчен поискал 1,5 млн. лева подкуп от бившия шеф на Кремиковци*

Служителят, арестуван с първата вноска от подкупа, искал парите от екс-шефа на "Кремиковци" Валентин Захариев; от металургичния комбинат са категорични, че нямат нищо общо със случая

12:29 | 05.07.06 г.
Данъчният е хванат с първата вноска от подкупа - 135 000 лева. Снимка: МВР
Данъчният е хванат с първата вноска от подкупа - 135 000 лева. Снимка: МВР
Служители на МВР заловиха данъчен служител от Националната агенция по приходите, който искал подкуп от милион и половина лева, съобщиха от вътрешното министерство.

36-годишният данъчен служител Александър Ангелов работел в териториалното данъчно поделение на район "Витоша" и искал парите от бизнесмен, който имал запорирани сметки. 

БТА съобщи, че въпросният бизнесмен е бившият шеф на "Кремиковци" Валентин Захариев.

Срещу парите Ангелов трябвало да съдейства за разсрочването на данъчните задължения на комбината. Към момента те достигали над 20 млн. лева. Срещу милион и половина лева Ангелов щял да направи така, че "Кремиковци" да плати дължимото на вноски, а и данъчната тежест да намалее.  

От металургичния комбинат заявиха за Investor.bg, че нямат нищо общо със случая и че не са запознати с него.   

Ангелов потърсил съдействие от негов познат, собственик на фирма - 52 годишния К.Й., който да го консултира относно размера на подкупа и схемата, по която той да бъде получен.

Според предварителните договорки, Ангелов, заедно със своя довереник К.Й., извикали във вторник към 18 часа в кафене на магазин “Рамстор” на бул. “Ал Стамболийски” изнудвания бизнесмен, който трябвало да носи със себе си 135 хиляди лева - първата вноска от исканата сума.

В момента, в който подкупът бил предаден в ръцете на двамата рекетьори, спецполицаите ги задържали. Заедно с тях е арестуван и 28 годишният Г.Й., който имал задачата да ги придружава в качеството си на бодигард.

На тримата е наложена полицейска мярка “задържане” за 24 часа. По случая е образувано дознание в ГДБОП-НСП. Работата по случая продължава.

Директорът на Националната агенция за приходите Мария Мургина увери, че данъчният ще бъде уволнен още днес.

*Актуализирано към 16 часа

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още