IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕИБ предлага мостово финансиране на страната ни за инфраструктурни проекти

Мостовото финансиране позволява едновременно да се финансират няколко проекта

13:00 | 05.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
ЕИБ предлага мостово финансиране на страната ни за инфраструктурни проекти

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) предлага помощта си на българското правителство при усвояване на средствата за пътна инфраструктура от структурните и кохезионния фонд на Европейския съюз, съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Банката предлага нов финансов инструмент – т.нар. мостово финансиране – за новоприетите страни в Европейската общност, е заявил Томас Хакет, главен директор “Заемни операции” към институцията, цитиран в съобщението. Мостовото финансиране позволява едновременно да се финансират няколко проекта.

Представители на ЕИБ ще се срещнат и с работната група, която ще направи анализ на концесионния договор за магистрала Тракия, добавят от министерството.

До три месеца работната група трябва да е провела срещите си както с представители на дружеството Магистрала Тракия АД, така и с експерти на ЕИБ.

Томас Хакет е заявил също така, че Европейската инвестиционна банка има интерес към подпомагане на общински проекти. В края на септември се планира среща между експерти от МРРБ, банката и Националното сдружение на общините, за да бъдат обсъдени схемите за сътрудничество помежду им, уточняват от министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още