IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична община взе заем от 20 млн. лв. за рехабилитация на улици

Биохим предоставя безвъзмезден грант на общината в размер на 125 000 евро

18:25 | 04.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Столична община взе заем от 20 млн. лв. за рехабилитация на улици
Приключи конкурсът за избор на финансова институция, която да предостави банков кредит в размер на 20 млн.лв. на Столична община за допълване на финансирането на програмата за капиталови разходи за рехабилитация на основни пътни артерии, приета с бюджет 2006, съобщават от Столична община.
 
Победител в конкурса е Ейч Ви Би Банк Биохим АД. Предложеният от банката лихвен процент за периода е близък до основния лихвен процент на БНБ.

Биохим предоставя безвъзмезден грант на общината в размер на 125 000 евро. Той ще служи за погасяване на главница по кредита, като в този случай се спестяват разходи по обслужване на главница и лихви, добавят още от общината.

Усвояването на кредита ще започне след одобрение от Столичния общински съвет, което се очаква да стане на следващата сесия.

Рехабилитацията на основни пътни артерии ще се извърши през месеците юли, август и септември, когато движението в столицата не е толкова интензивно.

Конкурсите за изпълнители на ремонтите вече са обявени, уточняват още от Столична община.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още