IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОББ пласира успешно облигации на Енемона АД за 6 млн. евро

Постъпленията от емисията ще бъдат използвани за финансиране на основната дейност на дружеството и на договори за енергийна ефективност.

16:56 | 04.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
ОББ пласира успешно облигации на Енемона АД за 6 млн. евро

Обединена българска банка (ОББ) успешно пласира емисията необезпечени корпоративни облигации на Енемона АД, съобщиха от банката. Общият номинал на емисията е 6 млн. евро, купонът е равен на шестмесечния Euribor + 4,75% годишно, платим на всеки шест месеца. Водещ мениджър по емисията е ОББ АД.

Постъпленията от емисията ще бъдат използвани за финансиране на основната дейност на дружеството и на договори за енергийна ефективност. В сферата на енергийната ефективност Енемона АД е първата частна компания в България, успешно осъществила ЕСКО-договор (договор с гарантиран резултат, при реализирането на проекти по енергийна ефективност на общински сгради).

При този вид договаряне целият финансов риск е за сметка на изпълнителя, като енергийното саниране се изплаща от икономиите на топло- и електроенергия.

През 2005 година за реализирането на ЕСКО-проекти бе усвоен и първият облигационен заем на компанията в размер на 2,5 млн. лева.

За първото тримесечие на тази година консолидираните приходи от продажби на компанията възлизат на 8,53 млн. лв., което представлява ръст от над 70% в сравнение с предходния отчетен период. Консолидираната печалба към края на март е в размер на 140 хил. лв. В края на юни Енемона АД увеличи капитала си с 1,3 млн. лв. до 6 млн. лв. със собствени средства. Компанията притежава дялово участие от 70% във Фонд за енергетика и енергийни икономии АДСИЦ-София.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:08 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още