IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Deutsche Bank ще финансира български инфраструктурни проекти

Банката заяви готовност за финансиране на АЕЦ Белене, ако правителството има желание за това

13:53 | 04.07.06 г.
Deutsche Bank ще финансира български инфраструктурни проекти

Имаме готовност да реагираме, ако правителството изяви желание да финансираме АЕЦ Белене“, заяви д-р Тесен фон Хайдебрек, член на Управителния съвет на Deutsche Bank AG, на пресконференция по повод откриването на представителство на банката в България.

Дейността на Deutsche Bank в България ще бъде съсредоточена в три приоритетни области: подготовка и финансиране на мащабни инфраструктурни проекти, предоставяне на консултантски услуги на частни компании и управление на активи за частни лица.

Вече повече от 10 години Deutsche Bank развива активна дейност в България. Преценихме, че е настъпил моментът да установим и свое официално представителство в България, чрез което да затвърдим сериозния си интерес към пазара. В последно време банката изигра значителна роля за реализирането на важни финансови проекти тук и сме убедени, че с присъединяването на България към Европейския съюз и повишаването на доверието в страната възможностите ще растат“, обясни Хайдебрек.

Сред причините за откриването на представителство на Deutsche Bank у нас Хайдебрек посочи интереса на банката към развиващите се пазари, стабилността на българската икономика и навлизането на германски инвеститори в България, които са партньори на Deutsche Bank.

През 2005 година стокообменът между България и Германия е на стойност 2,9 млрд. евро, или с 15% повече в сравнение с 2004 година.

През 2005 година активите на Deutsche Bank надхвърлиха 1 трлн. евро. В банката работят 64 000 служители от 130 държави. Пазарната й капитализация към края на 2005 година достигна 45,4 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 04.07.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още