IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ХД Пътища АД отпусна заем от 1,5 млн. евро на дъщерно дружество

ХД Пътища обяви отрицателен консолидиран финансов резултат за първото тримесечие в размер на 1,26 млн. лв.

16:31 | 02.07.06 г.
ХД Пътища АД отпусна заем от 1,5 млн. евро на дъщерно дружество

ХД Пътища АД-София е сключило договор с дъщерното си дружество Пътностроителна техника ЕАД за отпускане на заем в размер на 1,5 млн. евро. Срокът на валидност е до 31 май 2007 г., съобщава Българска фондова борса.

Пътностроителна техника ЕАД е 100%-ва собственост на ХД Пътища, като предметът на дейност на дружеството включва : ремонт и производство на пътностроителна механизация и средства, осигуряващи безопасността на движението, резервни части и нестандартно оборудване.

В края на май холдинговото дружество сключи договор с Първа инвестиционна банка за отпускане на овърдрафт в размер на 8 млн. евро, предназначени за обезпечаване на плащанията по издадени от банката банкови гаранции и за оборотни средства, a преди две седмици бе сключен и договор за финансов заем с UBS AG – Швейцария.

През юни акционерите на дружеството взеха решение да не разпределят дивидент за 2005 година. Цялата печалба за изминалата година, в размер на 67,5 хил. лв., ще бъде заделена като допълнителни резерви.

ХД Пътища обяви отрицателен консолидиран финансов резултат за първото тримесечие в размер на 1,26 млн. лв., спрямо печалба от 33 хил. лв. за същия период на миналата година.

По време на петъчната борсова сесия се изтъргуваха 10 акции на цена от 1510,00 и 1580,00 лв. Оферта купува има на ниво от 1523,00 лв., а за продажба на цена от 1619,00 лв. за брой.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:59 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още