IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евро-Финанс продаде фракциите на Евроинс, превежда парите чрез ЦД

Дължимата сума за 0,2 фракции е 0,70 лв., за 0,4 фракции е 1,39 лв., за 0,6 фракции е 2,09 лв., а за 0,8 фракции – 2,78 лв

14:25 | 30.06.06 г.
Евро-Финанс продаде фракциите на Евроинс, превежда парите чрез ЦД
Във връзка с прието решение на годишното Общо събрание на акционерите на ЗД Евроинс АД, проведено на 21 април 2006 година, за увеличаване на капитала на дружеството от 5 млн. лв. на 6 млн. лв. чрез превръщане на част от печалбата за 2005 година в капитал и последващо упълномощаване на ИП Евро-Финанс АД от Управителния съвет на ЗД "Евро инс" АД за съхраняване и разпореждане със съвкупността от всички новоиздадени части от акции (фракции), от дружеството уведомяват, че на 29 юни Евро-Финанс АД е извършил продажбата на всички фракции и права по тях на Свободен пазар на БФБ-София АД.

Дължимата сума за 0,2 фракции е 0,70 лв., за 0,4 фракции е 1,39 лв., за 0,6 фракции е 2,09 лв., а за 0,8 фракции – 2,78 лв.

Всички дължими суми ще бъдат разпределени на притежателите на фракции чрез системата на Централен Депозитар АД, става ясно от съобщение на БФБ-София.

Акционерите, притежавали към 5 май 2006 година (14-ият ден след датата на решението на Общото събрание на акционерите за увеличение на капитала), чийто брой не бе кратен на пет, имаха право да получат част от акция (фракция).

Фракцията технически не може да бъде отразена по сметката на съответния акционер в Централен депозитар АД. Общият размер на фракциите представлява цяло число нови акции.

В срок от 8 до 12 май включително всеки притежател на фракция можеше да заяви желание за доплащане на съответната фракция до цяла акция по обявена в бюлетина на БФБ-София АД средна цена към 4 май. При доплащането ИП Евро-Финанс АД пое ангажимента да извърши продажба на собствени акции, чиято наличност да осигури.

Срещу разликата до цената на цяла акция ИП Евро-Финанс АД получава пълни права върху съответната фракция, която до момента на сключване на сделката за доплащането е съхранявал от свое име, но за сметка на притежателя на фракцията.

Продадените фракции са такива, принадлежащи на акционери, не изявили желание за доплащане.

Днес бе поредния ден от търговията с правата на Евроинс, даващ възможност на участие в новото увеличение на капитала на дружеството. В четири сделки на ниво от 0,04 лв. бяха изтъргувани 408 права. Присвоеният борсов код на правата е R1EURIN, а търговията продължава до 7 юли.

Свързани компании:

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още