IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италиански консорциум ще подобрява транспортната инфраструктура на София

Община София и консорциум Одисеус се споразумяха да се разработи проект, състоящ се от две фази за подобряване на транспортната инфраструктура

14:58 | 29.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Италиански консорциум ще подобрява транспортната инфраструктура на София
Столична община и италианският консорциум Одисеус – Генуа, Италия, ще работят съвместно по проект за подобряване на транспортната инфраструктура на София. Това предвижда писмо за намерение, което са подписали днес кметът Бойко Борисов и представителят на консорциума Джанфранко Сартирана, съобщава пресцентърът на Столична община.

Община София и консорциумът се споразумяха да се разработи проект, състоящ се от две фази за подобряване на транспортната инфраструктура.

В първата фаза в рамките на три месеца се предвижда създаването на „Бяла книга”, в която да бъдат формулирани транспортните проблеми на град София и да бъде преценена необходимостта от създаване на Агенция за управление на градската транспортна инфраструктура.

Във втората фаза на проекта ще стартира разработването на Система за управление на транспорта за град София.

Консорциум Одисеус е най-голямото и утвърдено обединение от високо технологични фирми от регион Лигурия, което се подкрепя финансово и оперативно от „Лигурия Интернешънъл”, се казва в документа.

Системата за управление на транспорта е успешно приложена от консорциума в различни общини в Италия.

Регион Лигурия, чрез своята фирма за интернационализация – „Лигурия Интернешънъл”, е установил отношения и изпълнява проекти с български партньори като Министерство на здравеопазването, Министерство на околната среда и водите, Община Варна и Община София.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:37 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още