IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Райфайзенбанк (България) пусна интернет банкиране

Системата е съвместима с наскоро въведения международен номер на банкова сметка IBAN

14:03 | 29.06.06 г.
Райфайзенбанк (България) пусна интернет банкиране

Възможност за извършване на плащания от личния или друг компютър както от физически, така и от юридически лица е новата услуга, която предлага на клиентите си Райфайзенбанк (България). Услугата е достъпна по всяко време и от всяка точка на света. Онлайн платформата за интернет банкиране предлага възможност за попълване на електронни форми, плащане на данъци и такси към бюджета, работни заплати към персонала и др.

Платформата бе представена на пресконференция днес, на която футболната звезда Валери Божинов демонстрира как чрез едно кликване на мишката може да се извърши плащане.

Имайки достъп до интернет, всеки потребител може да се получи информация по всяко време за движения по сметки, информация за личните депозити и кредити.

Райфайзен Онлайн е разработена на базата на международни стандарти за защита на информацията. Въведена е двуфакторна защита - уникално потребителско име и парола за достъп, както и електронен сертификат за авторизация на нарежданията.

На въпрос на Investor.bg дали има риск от хакерски „набези“ в системата, изпълнителният директор отдел „Банкиране на дребно“ Ян Майтън отговори, че интернет приложението е съобразено със световните стандарти и съдържа най-малко две нива на защита, като отделно системата е проектирана така, че да улавя необичайните операции.

Системата е съвместима и с наскоро въведения международен номер на банкова сметка IBAN.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още