IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

CNN ще снима филм за работата на стопанската камара в Стара Загора

Филмът на CNN цели да покаже на широката публика положителния опит от два проекта

14:22 | 28.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
CNN ще снима филм за работата на стопанската камара в Стара Загора

 През следващата седмица екип на CNN ще снима специален филм за два проекта на Българска стопанска камара (БСК) в Стара Загора. Проектите са осъществени съвместно с Международната организация на труда и са получили висока оценка, съобщиха от камарата.

От БСК не предоставиха подробности за конкретните инициативи, като в съобщението от пресцентъра се уточнява само, че това са създадените към стопанската камара в Стара Загора Служба по трудова медицина и Регионална осигурителна каса (РОК) като средство за борба със сивата икономика.

Филмът на CNN цели да покаже на широката публика положителния опит от двата проекта.

В рамките на съвместен проект между Българска стопанска камара и Международната организация на труда бяха създадени общо шест регионални осигурителни каси - в Бургас, Варна, Плевен, Стара Загора, Търговище и Хасково, съобщиха още от БСК.

В началото на месец юли ще бъде проведена среща в курорт „Албена” за създаване на Асоциация на регионалните осигурителни каси, която ще бъде член на БСК.

Мрежата от РОК е създадена по модел на белгийските социални секретариати на работодателите и подпомага малките и средните предприятия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 28.06.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още