IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Специализирани Бизнес Системи ще става публично дружество

Според данни от Computerworld България приходите на дружеството за 2005 г. са 9,617 млн. лв., или с 84,2 на сто повече спрямо година по-рано

12:53 | 27.06.06 г.
Специализирани Бизнес Системи ще става публично дружество
Редовно годишно Общо събрание на акционерите на "Специализирани Бизнес системи" - АД, София ще гласува за преубразуването на дружеството в публична компания и увеличение на капитала с натрупаните резерви и неразпределена печалба, става ясно от публикация в Държавен вестник.

Самото събрание ще се проведе на 21 юли, като на него ще се гласува и за промяна в устава на дружеството. Към настоящия момент капиталът на Специализирани Бизнес системи е 1,5 млн. лв., разпределен в 30 хил. акции с номинална стойност 50 лв., но акционерите ще гласуват за увеличението му до 8 млн. лв., каза за Investor.bg изпълнителният директор на дружеството инж. Кирил Желязков.

"По време на общото събрание ще се гласува увеличение на капитала, след което планираме IPO на Българска фондова борса", допълни Желязков.

Специализирани Бизнес Системи е основана през 1990 г. Основната дейност включва системна интеграция, изграждане на решения за офиси, доставка, инсталация и сервизиране на компютърна и офис техника, доставка на интернет услуги и др.

От 1998 г. СБС възприема стратегия за разнообразяване на дейността си с цел по-нататъшно разрастване. Фирмата инвестира в сферата на недвижимите имоти, транспорт и спедиция, селскостопански бизнес, опаковане на храни и др.

В основната дейност на СБС в момента са ангажирани около 60 квалифицирани специалисти, разделени в отделите иновации, маркетинг и продажби, обслужване, инсталиране на компютърни системи. Други 140 души работят в останалите сфери на дейност на СБС.

Стратегията на СБС е да стане водещ индустриален холдинг чрез постоянен стремеж към подобрения в настоящите дейности и увеличение на пазарния дял, но и чрез по-нататъшно разширяване и продължаване на реинвестирането на съществена част от печалбите в разнообразни дейности с потенциал за разрастване, които са предмет на постоянно идентифициране и проучване.

Според данни от Computerworld България приходите на дружеството за 2005 г. са 9,617 млн. лв., или с 84,2 на сто повече спрямо година по-рано. Печалбата за изминалата година е 138 хил. лв. СБС- Специализирани Бизнес системи ООД, гр. София (което е 70% собственост на Кирил Желязков и Борислав Братанов) държи 65,673 на сто от капитала на акционерното дружество.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:25 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още