IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Председателят на БСК и представители на ЕК ще участват във форум в Бркюсел

Акцент ще бъде поставен върху преструктурирането на пазара на труда

14:19 | 24.06.06 г.
Председателят на БСК и представители на ЕК ще участват във форум в Бркюсел
Председателят на БСК Божидар Данев ще вземе участие в заключителната конференция, посветена на съвместно проучване на преструктурирането в новите страни-членки, която ще се проведе на 26 и 27 юни 2006 г. в Брюксел.

Конференцията се организира от организациите за социално партньорство в ЕС – Съюз на индустриалните и работодателски конфедерации в Европа (UNICE), Европейска асоциация на занаятчийските, малките и средни предприятия (UEAPME) и Европейска конфедерация на профсъюзите (ETUC), с финансовата подкрепа на Европейската комисия.

Очаква се във форума да участват около 200 високопоставени представители на Европейската комисия и на социални партньори от страните, членки на ЕС.

Като част от работната програма за 2003 – 2005 година, европейските социални партньори започнаха проучване на преструктурирането в новите страни-членки. Експертни екипи направиха за всяка една страна досиета, които бяха използвани за изготвяне на обзорен материал по общи въпроси и предизвикателства, приоритетни за ЕС-25. На настоящата заключителна конференция в Брюксел ще бъдат представени и дискутирани резултатите от националните изследвания.

Акцент в работата на конференцията ще бъде поставен върху анализа на показателите за състоянието на икономиката и пазара на труда в 10-те нови страни-членки, което да послужи за основа на последващите дискусии. Ще бъдат направени експертни презентации за ролята на социалните партньори в процеса на прогнозиране и справяне с последствията от преструктурирането на пазара на труда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още