IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Капитан Дядо Никола с инвестиционна програма от 7 млн. евро

Основен акционер в дружеството е Nicoren LLC с 67% от капитала

12:35 | 24.06.06 г.
Капитан Дядо Никола с инвестиционна програма от 7 млн. евро
Капитан Дядо Никола АД – Габрово има намерение да осъществи инвестиционна програма за 7 млн. евро до края на 2006 и началото на 2007 г., стана ясно от проведеното днес общо събрание на акционерите.

Общо 4 млн. евро ще бъдат отделени за закупуване на съвременни металообработващи машини за производство на фитинги и тръби, а други 3 млн. евро ще се инвестират в покупката на нови шприц машини за производство на фитинги, с което ще се запълни цялата гама предлагани на пазара свързващи части, съобщи за Investor.bg директорът за връзки с инвеститорите на компанията Даниела Пеева.

Допълнителните 3 млн. евро ще се изразходват и за инвестиции в инфраструктурни проекти, охладителни съоръжения, компресори и други свързани с дейността машини. Изпълнителният директор на дружеството Кямран Йозгур е заявил пред акционерите, че високите цени на суровините ще бъдат компенсирани с увеличаване на производството, като за в бъдеще се увеличава производството на матрици.

Общото събрание гласува 10% от печалбата на дружеството за 2005 г., която е в размер на 552,6 хил. лв., да постъпят във фонд "Резервен", а останалите 90% (497 303,52 лв.) в "Други резерви". На събранието бе представен 73% от акционерния капитал.

На въпрос на акционердали може да очакваме сплит, изпълнителният директор обяви, “че за момента целта пред компанията е излизането на нови пазари, но ако това ще е в полза на Капитан Дядо Никола, то може да бъде осъществено в бъдеще.” Основен акционер в дружеството е Никорен, САЩ с 67% от капитала, докато Клаирмонд Холдинг Лимитед, Кипър и Ибрахим Шахин имат съответно по 10,52 и 5,19 на сто.

В петък акциите на Капитан Дядо Никола се търгуваха на цени между 69,46 и историческия максимум 75,00 лв. Офертите купува/продава по позицията са на нива от 72,00/75,99 лв. за брой.

 

 

 

Свързани компании:

Капитан Дядо Никола АД(3KN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още