IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задълженията на Топлофикация София към Булгаргаз са 102 млн. лв.

От дружеството декларираха, че това лято ще извършват ремонтните и рехабилитационни дейности без да наемат подизпълнители и да се ангажират с доставки

18:21 | 23.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Задълженията на Топлофикация София към Булгаргаз са 102 млн. лв.

Към днешна дата дългът на Топлофикация София към Булгаргаз е около 102 млн. лв., каза на пресконференция днес изпълнителният директор на дружеството Георги Рогачев, цитиран от Dnes.bg.

От тях 15 млн. лв. са разсрочено задължение от 2002 година, които ще бъдат погасени в следващите 15 месеца. 15,5 млн. лева е стойността на газопроводи, които ще бъдат предоставени на Булгаргаз, а 72 млн. лв. са текущите плащания на Топлофикация София.

От дружеството декларираха, че това лято ще извършват ремонтните и рехабилитационни дейности без да наемат подизпълнители и да се ангажират с доставки.

Георги Рогачев отбеляза също така, че предстои оптимизиране на работещите в дружеството, което ще започне с освобождаването на всички служители в пенсионна възраст - около 80 човека. Ще бъдат освободени и служителите с най-ниска квалификация, които нямат достойно поведение с потребителите, каза Рогачев и посочи, че всеки получен сигнал ще бъде проверяван.

Заставаме зад решението на акционерите в Топлофикация София – Столична община и Министерство на икономиката и енергетиката, за приватизация на дружеството, допълни изпълнителният директор. Според него приватизацията трябва да започне незабавно и да приключи в най-кратки срокове.

В отговор на въпрос за стойността и бъдещето на закупените перлени вани, джакузита и други екстри, Рогачев заяви, че струват около 30 хил. лв. и не са необходими на дружеството. По думите му те ще бъдат продадени, след като на Съвета на директорите отново се разреши да се разпорежда с движимото и недвижимо имущество на компанията.

На пресконференция след Общото събрание на Съвета на директорите на Топлофикация София бе съобщено, че са избрани трима нови членове на съвета – Борис Тодоров, представител на Столична община, Валентин Иванов, заместник-министър на икономиката и енергетиката, и Добринка Михайлова, директор на дирекция Вътрешен контрол в Министерство на финансите, като Иванов и Михайлова са представители на държавата в съвета.

В съвета остават Георги Рогачев, който е изпълнителен директор на дружеството, и Георги Ненков - председател на съвета, а негов заместник-председател е Валентин Иванов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още