IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Армейски холдинг ще кредитира три от дъщерните си дружества

На Булгар Цвет- Елин Пелин АД, Брезентови изделия АД – с. Цар Самуил и ДАП АД – Елхово ще бъдат отпуснати общо 130 хил. лв.

11:21 | 23.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Армейски холдинг ще кредитира три от дъщерните си дружества

Армейски холдинг ще предостави кредити, в размер на 130 хил. лв., на три от дъщерните си дружества, съобщиха от БФБ – София.

На Булгар Цвет- Елин Пелин АД ще бъдат отпуснати 105 хил. лв., с цел рефинансиране на просрочени задължения на дружеството и покупка на трактор и лекотоварен автомобил. Дружеството е с предмет на дейност производство и изкупуване на посевен и посадъчен материал, цветя, декоративни храсти, зеленчуци, оранжерийна и полска селскостопанска продукция. Към края на първото тримесечие Армейски холдинг притежава дялово участие в дружеството от 51%.

На Брезентови изделия АД – с. Цар Самуил ще бъде предоставен заем на стойност 15 хил. лв. за закупуване на микробус и рефинансиране на текущи задължения. Компанията се занимава с производство и търговия на изделия от синтетични брезентови, армирани и неармирани ПВЦ фолийни материали. Холдингът е собственик на 59 на сто от капитала.

Кредит в размер на 10 хил. лв. ще получи транспортното предприятие ДАП АД – Елхово, с цел рефинансиране на текущи задължения. Делът на холдинга в капитала на компанията е 77 на сто.

От дружеството съобщават, че кредитите са със срок от пет години, а лихвеният процент е в рамките на пазарния.

Армейски холдинг отчете отрицателен консолидиран финансов резултат от 7 хил. лв. за първите три месеца на годината , колкото и за съответния период на 2005 година.

Последната сделка по позицията е сключена на 21 юни на цена от 0,86 лв. за акция. Офертите са на нива от 0,95 лв. „купува“ и 1,11 лв. „продава“.

Свързани компании:

Армейски Холдинг АД(ARMH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още