IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 23 юни

08:13 | 23.06.06 г.
Преглед на печата за 23 юни
Питат европарламента за магистрала “Тракия”
Гагаузов преброи 45 000 коли на аутобана, не иска да знае кой стои зад португалците
 
в. Стандарт

Концесията на магистрала "Тракия" отново ще стане обект на обсъждане в Европарламента. Ще отправим устно питане за аутобана с оглед последното решение на Върховния административен съд, който пусна сделката с българо-португалския консорциум "Магистрала Тракия" АД. Това заяви холандската евродепутатка Елс де Гроен пред "Стандарт". Тя изрази разочарование, че съдът не се е произнесъл относно съществения въпрос защо концесията е предоставена без търг.

Евродепутатката многократно е поставяла въпроси около сделката пред европарламента заедно с колегата си Ерик Майер. Тя каза, че ще се свърже отново по най-бързия начин с него и ще отправят заедно устно питане с оглед на новото обстоятелство. Дe Гроен предупреди, че концесия, дадена без търг, по никакъв начин не отговаря на европейските стандарти и може да спъне България за членството й в ЕС. 

Парното става частно догодина

в. Стандарт

Столичната "Топлофикация" да се приватизира до края на 2007 г., решиха общинарите на вчерашната си сесия. Работна група, в която влизат представители на енергийното министерство и кметството, ще умуват как точно да стане продажбата на дружеството. 42% от него са държавна собственост, а 58% - на общината. Интересът към дружеството е голям. В момента то е на второ място у нас по производство на електро- и топлоенергия. Към фирмата вече са заявили апетити 5 компании - руската "Газпромбанк", френско-белгийската "Далкия", австрийската ЕВН, чешката ЧЕС и американската "Призма Илектрик". Възможно е дружеството да бъде продадено на няколко купувача, каза шефът на СОС Владимир Кисьов. Новият собственик ще наследи и дълга към "Булгаргаз".


Всеки петък застрахователите ще докладват на КАТ

в. Сега

Всяка седмица най-късно до петък информационният център към Гаранционния фонд на застрахователите ще предоставя на КАТ и ДАИ информация за сключените застраховки "Гражданска отговорност" и "Злополука". Това записаха депутатите в приетите окончателно вчера текстове на новия Кодекс за задължителното застраховане.

Статистиката за автомобилите, сключили двете застраховки, ще се предоставя всяка седмица до петък и ще изчерпва застрахованите за изминалата календарна седмица. Застраховка "Гражданска отговорност" е задължителна за всички МПС, а "Злополука" - само за обществен превоз на пътници и товари.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 23.06.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още