IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Общото събрание на БТК е приело всички точки по дневния ред

Дивидент в размер на 0,64 лв. на акция ще бъдат изплатени на акционерите на дружеството, като събранието се е провело при кворум от 80 на сто

17:24 | 22.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Общото събрание на БТК е приело всички точки по дневния ред
На проведеното тази сутрин Общо събрание на акционерите на Българска телекомуникационна компания АД са били приети всички точки от дневния ред, съобщи за Investor.bg говорителят на компанията Димитър Цонев.

Дивидент в размер на 0,64 лв. на акция ще бъдат изплатени на акционерите на дружеството, като събранието се е провело при кворум от 80 на сто.

Телекомът ще създаде еднолично акционерно дружество - БТК Имоти ЕАД, на което да прехвърли недвижима собственост на обща пазарна стойност от 366 млн. лв. чрез непарични вноски в капитала на новото дружество.

Цонев допълни, че БТК Имоти ЕАД ще има за цел да управлява и стопанисва имотите на компанията по най-добрия възможен начин, като бъдещото ръководство на новосъздаденото дружество ще взема решение относно съдбата им.

На събранието също се е гласувало непарична вноска в капитала на БТК Мобайл ЕООД, собственост на БТК, чрез прехвърлянето от БТК на БТК Мобайл на UMTS лицензия, издадена от Комисията за регулиране на съобщенията в размер на пазарната оценка на лицензията, възлизаща на 42 млн. лв.

Одобрено е и финансирането на БТК Мобайл в размер до 210 млн. лв. чрез парични вноски в капитала на БТК Мобайл, като броят, размерът и сроковете за извършване на отделните парични вноски ще бъдат определяни от Управителния съвет на дружеството.
 
Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на Борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 4 юли 2006 г.

Днес акциите на БТК понижиха стойността си с 1,05% до средна цена от 10,38 лв. за брой.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още