IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елана високодоходен фонд ще инвестира в Елана фонд за земеделска земя

Към 1 юни 2006 г. Елана Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ разполага с 86 хил. дка земя, със средната цена с включените такси и комисиони от 173 лв. на декар

18:01 | 21.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Елана високодоходен фонд ще инвестира в Елана фонд за земеделска земя

КФН разреши на ИД “Елана високодоходен фонд“ АД да инвестира до двадесет на сто от активите си в акции на “Елана фонд за земеделска земя” АДСИЦ, при спазване на ограничението общата стойност на инвестициите до 20 на сто да не надвишава 40 на сто от активите на инвестиционното дружество.

Към 1 юни 2006 г. Елана Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ разполага с 86 хил. дка земя, със средната цена с включените такси и комисиони от 173 лв. на декар.

Всички права от увеличението на капиталът на дружеството се продадоха, като е планирано трикратно увеличение чрез издаване на нови 39 863 686 акции, всяка с номинал от 1 лв. и емисионна стойност от 1,25 лв.

До 80 на сто от активите на Елана Високодоходен фонд се инвестират в акции на компании, търгувани на Българска фондова борса. Фондът е подходящ за търсещите по-висок доход за спестяванията си в лева при по-голям пазарен риск.

Днес акциите на Елана фонд за земеделска земя се търгуваха на нива между 1,27 и 1,28 лв. при изтъргувани 4 937 броя.

Свързани компании:

ИД Елана високодоходен фонд АД(4ELA)

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ - ликвидирано(4EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още