IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН забранява на ОСА на Оптела–оптични технологии да гласува за вливане

Според Комисията липсата на писмени материали по предложението за вливане в Елтек АД накърнява правото на информация на акционерите и ще възпрепятства вземането на обосновано инвестиционно решение.

17:27 | 21.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
КФН забранява на ОСА на Оптела–оптични технологии да гласува за вливане

Димана Ранкова, заместник-председател на КФН, ръководещ управление “Надзор на инвестиционната дейност”, задължи членовете на управителния орган на ПД „Оптела–оптични технологии” АД, гр. Пловдив, да предложат на редовното годишно Общо събрание на акционерите (ОСА) на дружеството, което ще се проведе на 22 юни (7 юли ако бъде отложено), да не подлага на гласуване точка 11 от дневния ред.

Въпросният текст е със следното съдържание: „Приемане на решение за вливане в дружеството на акционерно дружество „Елтек” АД, гр. Бяла; проект на решение – ОС взема решение за вливане в дружеството на акционерно дружество „Елтек” АД, гр. Бяла.”

С писмо дружеството е представило в КФН покана ведно с писмени материали, за свикване на редовно годишно Общо събрание на акционерите на дружеството на 22 юни 2006 г.

Към придружителното писмо на изпълнителния директор на дружеството приложени са само част от писмените материали по чл. 224 от търговския закон, а относно приемане на решение за вливане в дружеството на „Елтек” АД, гр. Бяла писмени материали не са представени в КФН.

Според комисията липсата на тези писмени материали накърнява правото на информация на акционерите и ще възпрепятства вземането на обосновано инвестиционно решение по тази точка от дневния ред. 

Също така на проведеното днес заседание надзорът одобри изменение и допълнение на указанията на КФН относно представяне на необходимите документи за издаване на одобрения, разрешения, потвърждения и периодично разкриване на информация.

Свързани компании:

Оптела- лазерни технологии АД(PTP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още