IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Райфайзенбанк с нова кредитна линия за малки и средни фирми

Райфайзенбанк и Банката за Развитие към Съвета на Европа подписаха ново Споразумение за 20 милиона евро за финансиране на малкия и среден бизнес

12:55 | 21.06.06 г.
Райфайзенбанк с нова кредитна линия за малки и средни фирми

Райфайзенбанк (България) ЕАД и Банката за развитие към Съвета на Европа (БРСЕ) подписаха Рамково споразумение за финансиране на малки и средни предприятия в България, съобщиха от банката за Investor.bg. Кандидатурата на Райфайзенбанк за кредитната линия, която е в размер на 20 милиона евро, беше одобрена от Административният съвет на БРСЕ през януари 2006 г., с подкрепата на българското правителство.

Средствата от кредитната линия ще бъдат използвани за частично финансиране на инвестиционни проекти с цел създаване на нови работни места и развитие на малкия и среден бизнес в България. БРСЕ ще предостави до 50% от средствата по проектите, а допълнителното финансиране ще бъде собствен ресурс на Райфайзенбанк.

Финансирането ще бъде предоставяно при изгодни лихвени условия на малки и средни предприятия, които имат до 250 служители, годишен оборот до 15 млн. лева и по-малко от 8 млн. лева дългосрочни материални активи.

Кредитната линия на Райфайзенбанк (България) ЕАД е третото финансиране, отпуснато от БРСЕ на член на Групата Райфайзен в България. Първото Споразумение с Райфайзенбанк (България) ЕАД беше подписано през 2003 г. за финансиране на малки и средни предприятия, а второто се подписа през 2006 г. с Райфайзен Лизинг България ООД за финансиране на лизингови сделки на малки и средни предприятия.

Новата кредитна линия от БРСЕ за финансиране на малкия и среден бизнес е поредна логична стъпка към разширяване дела на Райфайзенбанк в този пазарен сегмент, се казва в съобщението.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още