IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започна проверка на приватизираните фирми в Пловдив

Проверката ще приключи до 30 юни

19:05 | 20.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Започна проверка на приватизираните фирми в Пловдив

Подробна проверка за състоянието на раздържавените фирми разпореди изпълнителният директор на Пловдивската общинска агенция за приватизация (ПОАП) Чавдар Марев, съобщиха от агенцията.

Данните от извършените проверки до момента показват, че някои от купувачите правят по-големи инвестиции от договорените при продажбата.

Приватизираните предприятия са под постоянно наше наблюдение, а повечето от новите собственици изпълняват задълженията си”, коментира Чавдар Марев.

В момента ПОАП проверява дали се спазват приватизационните договори за хлебозавод “Хебър”, Складова база, “Пловдив инвест”, “Роден плод”, “Свежест”, “Евмолпия” и “Бига”.

Отдел “Следприватизационен контрол” оглежда ангажиментите за плащания, вложения и работни места за 2005 година. Освен тези параметри, се проследява произходът на парите, вложени в бившите общински фирми, като се искат декларации, заверени от данъчната служба. Експертите на ПОАП анализират също дали е запазен предметът на дейност в тези предприятия.

Проверката ще приключи до 30 юни и доклад за резултатите от нея ще бъде внесен в Общинския съвет, заяви Чавдар Марев. Ако се окаже, че някой от купувачите не спазва договорените ангажименти, ще бъде санкциониран, добави той.

ПОАП е решила да затегне още повече следприватизационния контрол, за да се избегне рискът от сривове в продадените предприятия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още