IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прехвърлени бяха 48,8% от София Филм АД

С решение на Софийски градски съд от 10 юни 2005 година бе прекратена дейността на дружеството и то бе обявено в ликвидация

17:42 | 20.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Прехвърлени бяха 48,8% от София Филм АД

Днес „Дам Мад”АД прехвърли на блоков сегмент 366 065 броя акции от София Филм АД -София на цена 0,50 лв. за брой. Това са 48,8 % от капитала на дружеството, като купувач по сделката е „Л С Интернешънъл” ЕООД.

С решение на Софийски градски съд от 10 юни 2005 година бе прекратена дейността на дружеството и то бе обявено в ликвидация. Срокът за провеждане и завършване на ликвидацията му бе 7 месеца, но не повече от 6 месеца от деня, в който е обнародвана поканата до кредиторите на дружеството.

София филм бе приватизирано през 2001 година, когато Бългериан технолоджис АД купи 75% от капитала за 4,71 млн. лева. След това мажоритарният собственик увеличи капитала на дружеството и делът му се повиши до над 97%.

След приватизацията на София филм бяха продадени почти всички киносалони, които дружеството притежаваше. Това предизвика няколко проверки от страна на Агенцията за следприватизационен контрол (АСК) и Комисията за финансов надзор.

Съгласно приватизационния договор за продажбата на 75% от капитала на София филм, сключен през октомври 2001 година, купувачът Бългериан технолоджис няма право на разпоредителни сделки с дълготрайни активи на дружеството в продължение на 10 години без съгласието на АСК. В противен случай дружеството дължи неустойки в размер на 50% от стойността на отчуждените активи по последния одитиран баланс.

Осем киносалона, сред които Сердика, Модерен театър, Урвич , Мир и Изток, бяха продадени на новоучредени дружества, заради което Бългериън технолоджи бе вече глобена от АСК с 5,524 млн. лева. Но няма информация тази сума да е изплатена. Цената, на която са били продадени най-известните софийски киносалони, е 4,7 млн. лева.

Кината Сердика, Европа палас, Изток и Урвич са продадени на дъщерно дружество на Equest.

Другите акционери са Иммофинанс ЕАД с 40% от капитала на София Филм АД, докато "ДМД Инвест" ООД – София има 8,8 на сто.

Последната сделка с акции на дружеството е на 7 юни на цена от 0,60 лв., при изтъргувани 20 броя.

Свързани компании:

Сфилм АД(6SF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още