IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бум в онлайн поръчките на пици покрай Световното

Увеличението при Netkelner.bg достига до 90%

11:15 | 20.06.06 г.
Бум в онлайн поръчките на пици покрай Световното

Силно нарастване на поръчките регистрират сайтовете за поръчка на храна покрай Световното първенство по футбол. Това заяви Владимир Йорданов, мениджър на сайта за поръчка на храна Netkelner.bg.

По-думите му увеличението на поръчките в сравнение с обичайното време, конкретно при Netkelner.bg достига до 90%.

Нарастването на поръчките започва да се наблюдава преди първия мач в 16 часа и в полувремето. Още по-голям ръст има преди втория мач и съответно в полувремето му, както и в полувремето на третия мач“, уточни Йорданов.

Много от потребителите поръчват над 10 артикула, като сред най-масовите поръчки са класическите пици (Капричоза, Бягащо пиле, Бяла) и китайски ястия, уточни той.

Наблюдава се и по-голяма консумация на алкохолни и безалкохолни изделия, като прави впечатление все по-голямото възползване на клиентите от промоционалните оферти (една от офертите включва цвете за любимата).

Йорданов уточни, че се наблюдава и удвояване на поръчките при лошо и дъждовно време.

Според него българинът ще поръчва все повече онлайн, като доказателство за това е увеличеният потребителски трафик към почти всички интернет доставчици на храна.

Самите пицарии също се радват на силни доставки и от есента обмислят разширения на дейността си именно в частта с доставките.

Мениджърът на Netkelner.bg също така прогнозира, че онлайн поръчките ще успеят да компенсират обичайния лек отлив на клиенти от пицариите в летния сезон.

В момента Netkelner.bg работи с 14 заведения в София и 2 във Варна. Плановете на сайта са в краткосрочен план да навлезе и в други градове на страната. На първо време това ще са Пловдив и Бургас.

Netkelner.bg стартира през ноември 2005 г. Сайтът е плод на партньорството между Инвестор.БГ АД и унгарската Viala Kft, притежаваща сайтове в Унгария (www.netpincer.hu), Австрия (www.netkellner.at), Чехия (www.netcisnik.cz), Великобритания (www.netwaiter.co.uk), Полша (www.netkelner.pl) и Словакия (www.netcasnik.sk).

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:39 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още