IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов изп. директор в Прокредит Банк, досегашният заминава за Молдова

В Молдова ПроКредит Банк ще предлага услуги и продукти, концентрирани основно върху микро, малкия и средния бизнес

18:30 | 19.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Нов изп. директор в Прокредит Банк, досегашният заминава за Молдова

Изпълнителният директор на ПроКредит Банк България Емилия Царева започва работа в Молдова от 21 юни тази година на поста председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на местния офис на ПроКредит Банк. Тя ще подпомогне превръщането на молдовската кредитна институция в банка, която да предлага пълна гама финансови услуги, съобщиха от финансовата институция.

В Молдова ПроКредит Банк ще предлага услуги и продукти, концентрирани основно върху микро, малкия и средния бизнес. Кредитната институция е част от групата микрофинансиращи банки - ПроКредит, която присъства в 19 страни.

Групата има портфейл от текущи кредити от 1,7 млрд. евро, обхващащи около 600 000 кредити, като 95% от тях са за суми по-малки от 10 000 евро, отпуснати на микро предприемачи и малки фирми.

Емилия Царева е в състава на Управителния съвет на ПроКредит Банк България от февруари 2004 година, с основни ресори корпоративни клиенти, плащания и бек офис, картов отдел и администрация.

Постът изпълнителен директор на банката ще бъде поет от Марияна Петкова, ръководител на отдел „Счетоводство и отчетност”, като по този начин съставът на Управителния съвет на ПроКредит Банк ще остане от четири човека.

ПроКредит Банк започва своята дейност в България на 15 октомври 2001 г. и оттогава осигурява достъп до кредитен ресурс за микро, малкия и среден бизнес и предлага пълен пакет банкови услуги. Банката има 45 клона в 24 града на България.

До момента финансовата институция е отпуснала на българските предприемачи над 1 млрд. лева, като обслужва над 90 хил. клиенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още