IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата пречиствателна станция на Златни пясъци ще струва 10 млн. евро

За терена за пречиствателна станция националният експертен съвет към Mинистерството на регионалното развитие има предпочитания към морето

11:30 | 19.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Новата пречиствателна станция на Златни пясъци ще струва 10 млн. евро
Новата пречиствателна станция на "Златни пясъци" ще струва 10 милиона евро, съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски, цитиран от Dnes.bg. Той опроверга слуховете, че цената на станцията ще е 30 млн. евро.

Министърът съобщи още, че до дни на сайта на министерството ще бъде обявен търг за идеен проект, който да е готов до два месеца и половина.

За терена за пречиствателна станция Михалевски коментира, че националният експертен съвет към министерството има предпочитания към морето. Според заместник-министъра целта е в края на този туристически сезон да започне изграждането на новата станция.

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) ще прецени доколко ВиК във Варна може да понесе двата кредита едновременно - за пречиствателната станция на "Златни пясъци" и за проекта "Камчийски пясъци".

Очаква се позицията на банката да стане известна в началото на следващата седмица, каза Михалевски.

Свързани компании:

Златни пясъци АД(ZLP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още