IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 19 юни

07:47 | 19.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 19 юни
Симеон пазарил БТК за дворец
в. Стандарт
 
Симеон харизал БТК за приказен замък. Това разкри италианската преса. Дворец за 100 млн. евро е обещал италианският бизнесмен Пиерпаоло Черани на Симеон, за да вземе БТК. Имението е на царския братовчед Виктор Емануил. Вероятно това е замъкът Мерленж в Швейцария, който е най-скъпото имение на Савоите. Както "Стандарт" писа, Виктор Емануил е арестуван за корупция и сводничество. В хода на разследването бяха заподозрени още Черани и Симеон, че са "подбуждали към корупция членове на други държави", пишат агенциите. Другата сделка, която роднините със синя кръв искали, е строежът на т. нар. Царска болница, която нашият парламент спря. RomaOne писа още, че Симеон е забъркан в афера с подкупи и продажба на имоти за 200 млн. евро. Царят вчера се заключи във "Врана".
 
Дания ни реже за Европа заради морските летища
в. Стандарт
 
Точно когато името на бившия премиер Симеон Сакскобургготски се забърка в грандиозен международен скандал, царска сделка може да ни скара с Дания. Копенхаген е отложил ратификацията на договора ни за присъединяване към Евросъюза заради летищата във Варна и Бургас. Това научи "Стандарт" от правителствени източници. Дания е недоволна от решението на Министерския съвет да даде концесията на аерогарите в Бургас и Варна на германската компания "Фрапорт". То бе взето през миналата седмица, след като Върховният административен съд спря сделката и я върна на ниво избор на концесионер. Решението на МС не бе огласено официално. Това ще стане с обнародването в Държавен вестник.
 
Нови мерки срещу измамите при борсовата търговия
в. Сега
 
Нови мерки за ограничаване на злоупотреби на капиталовия пазар ще въведе държавата от 1 януари 2007 г. Това предвижда подготвеният от финансовото министерство законопроект срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти, качен на сайта на ведомството.
 
При съмнение за изтичане на вътрешна информация или при манипулиране на пазара с подвеждаща информация инвестиционните посредници ще трябва незабавно да уведомят Комисията за финансов надзор (КФН). Проектът предвижда всички дружества, които емитират ценни книжа, да поддържат списък на лицата, които имат вътрешна информация. Те са длъжни да предоставят списъка при поискване от КФН. Лицата с ръководни функции в дружествата пък са длъжни в срок от 5 работни дни да уведомят комисията за сключени за тяхна сметка сделки с финансови инструменти.
 
Изложба на проекти за скандален небостъргач
в. Новинар
 
Изложба на проекти за дизайн на небостъргача в Бургас беше открита вчера в Бургаския свободен университет. Бургазлии могат да гласуват с анкетна карта за своя фаворит до 21 юни. Идеята за строежа на 45-етажната сграда е на бизнесмена Валентин Стойневски. Според плана сградата трябва да бъде построена върху 1 дка в Морската градина, където в момента се намира кръчмата на Стойневски. Общината дори промени градоустройствения план на Бургас, за да включи в него и огромната сграда. Общинските съветници и досега отричат да са гласували подобна промяна.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:43 | 19.06.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още