IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 17 юни

09:35 | 17.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 17 юни
Спира вносът на коли, произведени преди 2003 г.
в. Сега
 
Вносът на коли, произведени преди 2003 г., трябва да спре от догодина. С влизането на България в ЕС ще се задейства ограничение, според което не могат да се регистрират автомобили, чиито двигатели не отговарят на еконормите "Евро 4". Този стандарт бе въведен масово от производителите на леки коли едва от началото на 2005 г., а преди това бе приложен в някои модели, произведени през 2003 и 2004 г.
 
Транспортното министерство разпрати вчера писма за това до КАТ, Съюза на вносителите на автомобили в България и браншовите транспортни организации. Ограничението тепърва ще залегне в българското законодателство.
 
Само София и Пловдив отърваха спирането на топлата вода
в. Сега
 
До приключването на работния ден в петък единствено София и Пловдив отърваха спирането на топлата вода. Само топлофикациите в тези градове успяха да подпишат споразумение с "Булгаргаз" за частично погасяване и разсрочване на дълговете за синьо гориво. "Топлофикация Шумен", която дължи 5.8 млн. лв. за природен газ, сама се отказа преди три дни да получава повече гориво.
 
Едва в понеделник, и то при приключили успешно преговори ще се подпишат споразумения с топлофикационните дружества в Плевен, Варна, Бургас и Враца, съобщиха от "Булгаргаз". Преди няколко дни от газовото дружество дадоха краен срок 16 юни 2006 г. за подписване на споразумения за разсрочено плащане на дълговете или за пълно плащане на дължимите суми.
 
Спряха лекарство за сърце, според Софарма мострата от партидата е годна
в. Стандарт
 
Медикамент за сърце спря спешно Изпълнителната агенция по лекарствата вчера. Става въпрос за Furosemid sol. inj. 10 mg/ml - 2 ml x 10, партида № 101004, производство на "Софарма" АД. Проверяващите открили, че активното вещество в него не било Furosemidе, а Bromhexine, обясниха от агенцията. Става въпрос за медикамент, който сваля кръвното налягане.
 
В иззетата партида обаче в него всъщност има сироп за кашлица, коментира пред "Стандарт" д-р Христов от ИАЛ. Мострата от партидата, която се пази в "Софарма", е абсолютно годна, тя отговаря на стандартите, категорични бяха обаче от фирмата производител.
 
Сменят граничните полицаи на всеки час
в. Стандарт
 
Компютър пресича бутането на рушвети по южната ни граница. Машината сменя автоматично на всеки час работните места на служителите от ГКПП Капитан Андреево. Така граничните полицаи не знаят кой пост ще заемат при идването си на работа и по кое време на коя контролна линия или гише ще се намират. Въртележката между линията за проверки на излизащите коли, надзора на отсрещното платно за влизащи превозни средства или поста за вдигане на бариерата продължава през цялата 12-часова работна смяна.
 
Пътниците, които преминават границата по предварителна договорка с някой служител, вече няма да могат да разчитат на съдействието му, обясниха от ГКПП Капитан Андреево.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:42 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още