IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общо четири сделки с правата на ФЕЕИ се сключиха за седмицата

Търговията с правата ще продължи до 23 юни 2006 г

18:35 | 16.06.06 г.
Общо четири сделки с правата на ФЕЕИ се сключиха за седмицата
Една сделка с правата на Фонд за енергетика и енергийни икономии (ФЕЕИ) АДСИЦ-София бе сключена днес на вторичен пазар за 2000 броя на цена от 1,10 лв. за право. Общо от началото на търговията с правата по позицията се сключиха четири сделки за общо 4105 броя.

В продължение на четири дни – от 12 до 15 юни чрез смесен закрит аукцион бяха пласирани 150 хил. права, даващи възможност за участие в първоначалното увеличение на капитала на дружеството. Минималната цена за право бе 0,85 лв., а максималната достигна 1,40 лв.

Търговията на правата на БФБ-София ще продължи до 23 юни 2006 г., а крайната дата за записване на акции от увеличението е 19 юли. Срещу всяко едно закупено право може да бъде записана една акция с номинална и емисионна стойност от 1 лев.

Предмет на секюритизация от страна на ФЕЕИ АДСИЦ ще са предимно възникнали вече вземания или очаквани бъдещи вземания по ЕСКО договори (договори за енергийна ефективност с гарантиран резултат).
Фондът е 70 на сто притежание на Енемона АД, а останалите 30% се държат от Екоинвест Холдинг АД.

Свързани компании:

Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ АДСИЦ(FEEI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още