IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондовете Лукойл Гарант-България придобиха дялове в ИД БенчМарк фонд-2 АД

Инвестиционното дружество инвестира до 90% от активите си в акции на български емитенти, в компенсаторни инструменти и акции на чуждестранни компании

18:08 | 16.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Фондовете Лукойл Гарант-България придобиха дялове в ИД БенчМарк фонд-2 АД
Трите пенсионни фонда на Лукойл Гарант-България - Доброволен, Професионален и Универсален, са придобили съответно 859, 719 и 863 дяла от ИД БенчМарк фонд - 2 АД, съобщава БФБ – София.

Инвестиционното дружество инвестира до 90% от активите си в акции на български емитенти, в компенсаторни инструменти и акции на чуждестранни компании.

Инвестиционната политика на дружеството, която е насочена към по-високата норма на очаквана доходност, кореспондира с по-висока степен на допустим риск и по-дългия инвестиционен период (период на държане на инвестицията), който може да намали риска, свързан с подобен тип инвестиране, т.е. по-дългият период дава по-голяма възможност на инвеститорите в акции да възстановят евентуални загуби.

Доходността на фондовете Лукойл Гарант-България за допълнително пенсионно осигуряване за 2005 г. е съответно на професионалния – 10,04%, на универсален - 10,34% и на доброволния - 8,90 на сто.

В началото на месеца Комисията за финансов надзор разшири списъка на чуждестранните регулирани пазари, в които могат да се влагат активи на български колективни инвестиционни схеми. До момента фондовете можеха да инвестират в 40 различни страни, а с последното решение в списъка се включва и украинският индекс PFTS, както и тези на прибалтийските републики.

Свързани компании:

ИД БенчМарк фонд - 2 АД(5BH1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:41 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още