IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Биовет отвори газова електроцентрала за 30 млн. лв.

Работата на дружеството по проекта за когенерационната мощност продължи около три години

16:55 | 16.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Биовет отвори газова електроцентрала за 30 млн. лв.

Първата в страната ни газова електроцентрала на принципа на когенерацията бе открита днес в Пещера. Тя е изградена от Биовет АД, а вложените средства са 30 млн. лв., съобщиха от Министерство на икономиката и енергетиката.

Новата инсталация, чиято мощност е 21 мегаватчаса, ще произвежда пара за технологични нужди и електрическа енергия.

Част от инвестираните средства са от изтеглен от Булбанк кредит през ноември 2004 г. в размер на 19 млн. лв. Работата на дружеството по проекта продължи около три години.

Биовет получи лицензия за производство на електрическа и топлинна енергия от Държавната комисия за енергийно регулиране през декември 2004 г. Срокът на лицензията е 20 години от получаване на разрешението.

Основният предмет на дейност на Биовет е производство и търговия с ветеринарно–медицински продукти, препарати за селското стопанство и лекарствени средства за хуманната медицина.

В края на март тази година основният капитал на компанията е 6,783 млн. лв., а собственият – 55,596 млн. лв. За първото тримесечие Биовет има нетна печалба в размер на 29 хил. лв. спрямо 441 хил. лв. за същия период на 2005 г. По време на днешната търговска сесия акциите на дружеството се повишиха с 0,07% до ниво от 13,89 лв. при изтъргувани 255 броя.

Свързани компании:

Биовет АД(53B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:20 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още