IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТК прехвърли на ДАИТС активи за над 40 млн. лв.

Прехвърлянето на собствеността към Държавната агенция за информационни технологии и съобщения ще стане до септември

14:04 | 16.06.06 г.
БТК прехвърли на ДАИТС активи за над 40 млн. лв.

Председателят на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС) Пламен Вачков и главният изпълнителен директор на Българската телекомуникационна компания (БТК АД) Денис Уолах подписаха протокол за преминаване на далекосъобщителните обекти с отбранително предназначение и инсталирани мощности за военно време към ДАИТС.

Преминаването на обектите с отбранително значение и обособяването им в главна дирекция ”Национална държавна мрежа за сигурност и отбрана” към ДАИТС, бе определено с постановление на Министерския съвет.  

Мислим, че обществеността трябва да знае активи на каква стойност се прехвърлят понастоящем. Прехвърлените активи са на стойност над 30 млн. лв., това са оборудване, системи, проводници. Заедно с поддръжката, която е уредена в закона за далекосъобщенията, активите стават на стойност над 40 млн. лв.“, заяви Денис Уолах.

До септември сме се ангажирали да приключим с прехвърлянето на тази собственост“, заяви от своя страна Пламен Вачков.

Тази мрежа се поддържаше от поделение, което се наричаше „Стопанско предприятие за далекосъобщителни обекти“. Това предприятие преминава в ДАИТ в целия си състав и служителите, които бяха в това предприятие, в момента са в главната дирекция „Мрежи, сигурност и отбрана“ на ДАИТ. Тоест към агенцията преминават бивши служители на БТК, уточни пред журналисти Вачков.

Междувременно днес БФБ-София съобщи, че прехвърлените в четвъртък на блоков сегмент 2,2% от капитала на БТК (над 6,2 млн. акции) на цена 12,03 лв. са придобити от Gramercy Emerging Markets Gund от „ДойчеБанк АД – Лондон” и „Телеком Инвест Холдинг” АД.

Днес бяха изтъргувани 743 652 акции от компанията, като средната цена се повиши с 1,16% спрямо предходната сесия до средно ниво от 10,45 лв. за брой.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още