IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Видеосистема за 1,5 млн. евро ще следи метростанциите от Обеля до Сердика

Има възможност за разширение на проекта при въвеждане в експлоатация на следващите участъци от метрото

10:16 | 16.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Видеосистема за 1,5 млн. евро ще следи метростанциите от Обеля до Сердика

Интегрирана цифрова система за видеонаблюдение на столичното метро ще следи осемте метростанции от "Обеля" до "Сердика". Специализираната техника е на стойност 1,5 милиона евро и е дарена от президента на белгийската фирма "Праймвижън" Филип Дьо Граев, съобщиха от Столична община.

Новата корпоративна опорна преносна среда и интегрирана система за наблюдение ще замести съществуващата мрежа, която не позволява качествено пренасяне на видео-сигнали на големи разстояния, уточняват от общината.

Проектът обхваща и депо "Обеля" и има възможност за разширение при въвеждане в експлоатация на следващите участъци от метрото.

Видеонаблюдението е изцяло цифрово и се управлява от сървър с необходимия софтуер. Интегрираната цифрова система за видеонаблюдение е изградена на базата на оптимален брой цифрови камери разположени според технологичните нужди на метростанциите и депото.

Точките за наблюдение са разположени по метростанциите и в оборотните тупици в края на трасето, в командните пунктове на станциите - за наблюдение от дежурните ръководители по движението, както и в централния диспечерски пункт- за наблюдение от дежурните диспечери.

Ще се осигури пренос на данни за системите за управление на влаковото движение в метрополитена, за управление на енергосистемата, на санитарно- техническите съоръжения, за пътническата информационна система, системата за таксуване на пътниците в метрото, за пожароизвестителната система на метрополитена, за системата за точно интервално време, за системата за видеонаблюдение и контрол и за локалната мрежа за административни и общи нужди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още