IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията с правата на Евроинс АД стартира на 26 юни

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала, е 16 юни

12:45 | 15.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Търговията с правата на Евроинс АД стартира на 26 юни
Търговията с правата от увеличението на капитала на Евроинс АД стартира на 26 юни, а крайната дата за търговия е 7 юли, съобщиха от БФБ – София.

Начална дата за записване на акциите е 26 юни, а крайната е 2 август 2006 г. Аукционът за неизползваните права от увеличението ще се проведе на 18 юли.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала, е 16 юни.

Евроинс увеличава капитала си от 6 млн. на 7,5 млн. лв. чрез издаване на нови 1,5 млн. нови обикновени поименни акции, всяка една от които с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 3,30 лв.

Издадени са 6 млн. права, като съотношението между издадените права и новите акции е 4 към 1. Присвоеният борсов код на издадените права е R1EURIN.

Капиталът на дружеството ще бъде увеличен само ако бъдат записани и напълно заплатени най-малко 500 000 броя акции.

Днес няма сключени сделки по позицията, като вчера цената на затваряне бе 3,70 лв. за брой.

Свързани компании:

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още