IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 15 юни

07:49 | 15.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 15 юни

Обявен е конкурс за директор на НЗОК

в.Новинар

 

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) обяви вчера конкурс за директор. Кандидатите трябва да имат минимум три години професионален управленски опит в областта на здравеопазването, банковото, застрахователното или осигурително дело. Те трябва да представят и писмена разработка на тема "Предизвикателствата на НЗОК на сегашния етап от развитие на здравната реформа и нейната роля за тяхното решаване".

 

До юли спират ремонтите по пътищата към морето

в.Сега

 

Ремонтите по основните пътища от София към морето ще бъдат завършени до края на юни и няма да затрудняват трафика през активния летен сезон, обеща вчера шефът на Изпълнителна агенция "Пътища" (ИАП) Веселин Георгиев. До две седмици ще се възстанови движението по ремонтирания участък от Сливен към Бургас. До края на септември трябва да бъде пуснато новото трасе от магистрала "Тракия" между Бургас и Карнобат. Наесен ще стартира възстановяването на отсечката Омуртаг-Търговище от пътя София-Варна.

 

До края на тази година трябва да завърши и обновяването на отсечката София - Сливница по пътя към Калотина. Търгът беше възложен на австрийска "Алпине Майнредер". Има напредък и в ремонта на шосето Видин-Монтана, където работи "Щрабаг".

 

Министри открехнаха врата към доходите си

в.Сега

 

Министрите открехнаха врата пред доходите и имотното си състояние. След като миналия четвъртък премиерът Сергей Станишев напомнил на подчинените си, че трябва да подадат новите си декларации до понеделник, някои от тях изпълниха решението на кабинета за осветляване на положението на хората от властта.

 

Членовете на МС са задължени по закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни длъжности, всяка година до 31 май да подават декларации в Сметната палата. Ако няма промяна в тяхното имотно състояние, те изпращат само уведомителни писма. Идеята сега обаче е декларациите да се пускат и в интернет, което не е изрично записано в закона. Управляващите дори обещаха да променят закона в тази посока.

 

От правителствената пресслужба пък казаха, че информацията за министрите и зам. министрите ще бъде качена в интернет, дори без да има законово изискване. До вчера обаче това не бе сторено.

 

Дават билет за багажа при пътуване между градовете

в.Стандарт

 

Дават на пътниците разписки за сакове, които са оставени в багажното отделение на автобусите. Върху документа, който ще върви в пакет с билета за пътуване, ще се посочват и имената на пътника. Европейски лиценз ще трябва да притежават всички родни автобусни компании, които извършват международни превози след влизането ни в ЕС. Разрешителните ще важат за 5 години.

 

“Булгаргаз” ще опрости 15 млн. лева от дълговете на  “Топлофикация”

в.Стандарт

 

"Булгаргаз" ще опрости 15 млн. лв. закъснели плащания за природен газ на "Топлофикация София", ако получи газопроводите на дружеството, научи "Стандарт". Доставчикът на синьо гориво преговаря със столичното парно за 20 км газопреносна мрежа. Това са тръби, по които "Булгаргаз" доставя гориво до централите на парното, каза шефът на "Топлофикация София" Георги Рогачев.

 

Към 15 юни дълговете на парното към "Булгаргаз" е 72 млн. лв. Вчера "Топлофикация" и газовата компания подписаха споразумение за разсрочването на плащанията и погасителен график до 30 септември. Топлата вода в столицата няма да спира, защото "Топлофикация София" е платила над 85% от природния газ за отминалия отоплителен сезон. "Булгаргаз" води преговори с останалите дружества, които имат дългове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още