IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН наложи принудителна административна мярка на ИП Булинвестмънт АД

Според КФН е налице трайна практика на неспазване на нормативните изисквания в дейността на дружеството

16:37 | 14.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
КФН наложи принудителна административна мярка на ИП Булинвестмънт АД

Комисията на финансов надзор задължи Булинвестмънт АД да спре за срок от шест месеца извършването на сделки с акции и компенсаторни инструменти. За същия срок инвестиционният посредник няма право да извършва дейност и като регистрационен агент, съобщават още от комисията.

Мотивите за прилагането на принудителната мярка са свързани с резултатите от извършена проверка на дейността на дружеството, вследствие на която са констатирани 62 административни нарушения. Според КФН е налице трайна практика на неспазване на нормативните изисквания в дейността на дружеството.

В хода на проверката са установени неправомерни продажби на акции и компенсаторни инструменти, собственост на починали лица, след датата на тяхната смърт, или на живи лица, чрез използване на фалшиви документи.

От КФН смятат, че нарушенията не могат да се определят като инцидентни, поради което е наложена принудителна административна мярка с цел предотвратяване на извършването на бъдещи закононарушения и защита на интересите на инвеститорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още