IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разрешиха сливането на Еуроком Пловдив със софийския Евроком

Очаква се сделката да доведе до разширяването на мрежовата инфраструктура на дружествата

18:52 | 13.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Разрешиха сливането на Еуроком Пловдив със софийския Евроком

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши закупуването от страна на “Евроком Кабел Мениджмънт България”ЕООД, София на 100% от капитала на “Еуроком Пловдив” ЕООД, Пловдив и постанови предварително изпълнение на решението, съобщиха от регулаторния орган.

Според извършената оценка на концентрацията към настоящия момент никое от засегнатите предприятия не притежава господстващо положение на пазара на кабелните оператори.

КЗК приема, че самата концентрация ще има ефект върху пазарите на платена телевизия, услуги за достъп до интернет и съдържание на телевизионни канали. В същото време според комисията това няма да установи или засили господстващото положение на някой от участниците в сделката.

Разглежданият пазар е национален, окрупняването на кабелните оператори ще бъде на национално ниво и ще доведе единствено до засилване на пазарното им присъствие, без това да увеличи значително пазарния им дял, поради което няма да има антиконкурентен ефект“, се казва в становището на КЗК.

Като очакван положителен ефект от сделката се посочва разширяването на мрежовата инфраструктура на придобиваната група от дружества, довършване на технологичното изграждане на капацитета за предоставяне на дигитална телевизия и подобряване качеството на обслужване на клиентите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още