IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От 21 юни стартира търговията с правата на Българска роза-Севтополис

Дружеството планира да използва постъпилите средства от увеличението на капитала за стабилизиране на финансовото си състояние

14:41 | 13.06.06 г.
От 21 юни стартира търговията с правата на Българска роза-Севтополис
От 21 юни до 6 юли на Българска фондова борса ще се търгуват правата на Българска роза-Севтополис АД-Казанлък, даващи възможност за участие в увеличение на капитала на дружеството.

Издадени са 3,016 млн. права, като съотношението между издадените права и новите акции е 1/1. Присвоеният борсов код на издадените права е R2SEVTO.

Подписката ще се счита за успешна при записване на пълния брой издавани акции - 3 016 356, или най-малко 2/3 от издаваните акции (2 010 904 броя). Капиталът ще бъде увеличен само с размера на записаните и напълно изплатени акции. След увеличението капиталът на дружеството ще е в размер не по-малък от 5 027 260 лв., разпределен в акции, всяка с номинална стойност един лв.

Акциите от увеличението ще се записват до 28 юли, а аукционът за незаписаните права ще се проведе на 13 юли. ИП Първа Финансова Брокерска Къща ООД е борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, докато набирателната сметка е открита в ТБ Райфайзенбанк (България) ЕАД.

Българска роза-Севтополис планира да използва постъпилите средства от увеличението на капитала за стабилизиране на финансовото си състояние. Днес акциите на компанията отчетоха понижение от 15,48% до 6,28 лв., тъй като БФБ-София отмени ценовото ограничение.


Свързани компании:

Българска роза-Севтополис АД(4BJ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още