IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анкета: Близо 45% не одобряват съществуването на блоков сегмент на БФБ

От началото на годината на блоков сегмент са осъществени 97 сделки на обща стойност 198,5 млн. лв.

09:06 | 13.06.06 г.
Анкета: Близо 45% не одобряват съществуването на блоков сегмент на БФБ

Общо 44,78 на сто от участвалите в една от последните анкети на Investor.bg не одобряват съществуването на блоковия сегмент на Българска фондова борса. Резултатите показват, че малко под 40 на сто са положително настроени относно блоковия сегмент, а други 15 на сто нямат мнение по въпроса.

От началото на годината на блоков сегмент бяха осъществени 97 сделки, като най-голямата от тях бе в края на май, когато в две сделки минаха 14,4 млн. лота от Българска телекомуникационна компания за общо 76,826 млн. лв.

Общият оборот за последните пет месеца на блоковия сегмент възлиза на 198,504 млн. лв., което се дължи най-вече на БТК, СИБанк, Софарма и ХД Пътища АД.

Общо 202-ма от всичките 587 участници, или 48% споделят, че техническият анализ не е приложим на БФБ-София. Други 28 на сто от участниците в анкетата смятат, че не е зле понякога за да се прибягва и до „графиките“, а малко по-малко от ¼ са положително настроени към идеята.

В отделна анкета отчитаме, че инвеститорските очаквания относно тримесечните отчети са по-скоро положителни. Такава оценка дават малко по-малко от ¾ от анкетираните, докато едва 17 на сто остават песимисти по въпроса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още