IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК разреши концентрация между Еко Петролиум и Еко Елда България

Участниците в концентрацията извършват търговия на едро и дребно с петролни продукти и горива. Към момента на сделката двете дружества не притежават господстващо положение на българския пазар

12:45 | 12.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК разреши концентрация между Еко Петролиум и Еко Елда България

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши концентрацията на стопанска дейност, която ще се осъществи чрез придобиване на самостоятелен контрол от страна на Еко Елда България ЕАД върху обособена част от Еко Петролиум ООД и постанови предварително изпълнение на решението, съобщиха от институцията.

Участниците в концентрацията извършват търговия на едро и дребно с петролни продукти и горива. Към момента на сделката двете дружества не притежават господстващо положение на българския пазар.

Еко Елда България ЕАД е част от най-голямата индустриална и търговска корпорация в Гърция, Hellenic Petroleum Group, и е единственият й представител за територията на България.

В становището на КЗК се казва също така, че въз основа на извършения от нея анализ, предстоящата концентрацията и навлизането на капиталите на придобиващата икономическа група няма да предизвикат съществена промяна в пазарното положение на страните.

В решението си комисията добавя, че планираното придобиване няма да доведе до установяване или засилване на господстващо положение, което значително да попречи на ефективната конкуренция на разглеждания пазар.

От КЗК уточняват още, че са взели предвид и изпратените становища на конкурентните предприятия в сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още