IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Петрол” АД модернизира 80 бензиностанции до края на 2008 г.

Вторият етап от инвестиционната програма на дружеството предвижда до края на 2008 г. компанията да вложи 50 млн. лв. в модернизацията на мрежата от търговски обекти

09:13 | 12.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
„Петрол” АД модернизира 80 бензиностанции до края на 2008 г.

Петролният дистрибутор „Петрол” АД ще модернизира 80 от своите бензиностанции до края на 2008 г., съобщиха от компанията. Проектът ще бъде реализиран в рамките на втория етап от инвестиционната програма на дружеството.

Новите съоръжения се произвеждат по иновативен метод в заводски условия съгласно всички изисквания на Европейския съюз. Благодарение на модерната технология инвестицията в една бензиностанция е в пъти по-малка от правените до момента, а срокът за пускане на един обект в действие е скъсен до 20 дни, обясняват от „Петрол“.

Вторият етап от инвестиционната програма на дружеството предвижда до края на 2008 г. компанията да вложи 50 млн. лв. в модернизацията на мрежата от търговски обекти, в реализацията на проект за предлагане на алтернативни горива и в други проекти.

Официалният старт на начинанието беше даден в Балчик с откриването на първата бензиностанция „Петрол”, произведена чрез иновативната технология. В търговския обект е осигурено високотехнологично оборудване като модерни информационно-рекламни плазмени екрани и КИОСК терминали, които дават възможност на клиентите да ползват интернет, да прегледат електронната си поща и дори да си платят сметките за ток, вода и други комунални услуги по всяко време на денонощието.

В бензиностанцията се продават безоловни автомобилни бензини, Евродизел и газ пропан-бутан. Предлагат се и български и вносни моторни и трансмисионни масла, спирачни и охлаждащи течности, автокозметика, авточасти и аксесоари.

Мрежата от бензиностанции “Петрол” е най-голямата у нас и включва 470 търговски обекта на територията на цялата страна. В резултат на първия етап от инвестиционната програма на дружеството бяха реконструирани 100 от обектите.

За последно акциите на компанията се търгуваха на 8 юни, когато средната им цена отбеляза повишение от 0,60% до ниво от 3,35 лв. за брой.

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още