IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 12 юни

08:12 | 12.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 12 юни
София остава без болници
в. Стандарт

София ще остане без болници и поликлиники. Причините са лошо управление и апетити за скрита приватизация. За това алармира пред "Стандарт" новият шеф на Столичния медицински холдинг д-р Димитър Драгиев. Общинските лечебници са пред ликвидация. БЛС, който оспорва легитимността на холдинга, спечели вече 2 дела. Ако дружеството загуби и третото, здравните заведения ще бъдат продадени на парче, без да се запази дейността им. Лекарите са в паника, че ще ги изгонят от кабинетите. Апетитните сгради на 6 болници, 30 поликлиники и 4 диспансера ще бъдат лапнати от фирмите, на които холдингът е длъжник. 600 000 лв. борчове са натрупали общинските лечебници само за 1 г. От създаването на холдинга през 2003 г. обаче в него са потънали около 10 млн. лв.

Бившият шеф на АЕЦ сключил неизгоден договор за гориво
в. Сега

АЕЦ "Козлодуй" ще губи годишно по 38 880 000 долара през следващите 20 г. заради сключен договор за доставка на ядрено гориво от руската фирма ТВЕЛ, сключен през март т.г. от бившия шеф на централата Иван Иванов. Договорените цени са с 22% по-високи, отколкото на международните пазари, съобщи в."Банкеръ". Централата ще плаща по 685 000 долара за касета обогатен уран, вместо пазарната цена от 563 500 долара.

Златните глобени за незаконно строителство
в. Стандарт

Варненският окръжен съд глоби по 100 лв. изпълнителния директор на "Златни пясъци" АД Силвия Александрова и юриста на дружеството Емил Минчев за това, че отложили делото за строежа на незаконен бар без основателни причина. Управителите на комплекса не са спазили заповед за премахване до 15 декември 2005 г. на незаконният строеж "Плажен бар".

Обявиха “България ер” за руска
в. Стандарт

"България ер" може да стане руска, сензационно обяви в. "Взгляд". Изданието твърди, че Агенцията за приватизация е обявила за потенциален купувач компанията "Илюшин финанс". Един от основните акционери в компанията е Александър Лебедев, съсобственик и в "Аерофлот". Все още не е започнала продажбата на документи, никой не е подал оферти, увериха от АП.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:13 | 12.06.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още