IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 110 фирми представят продуктите си на Автосалон София 2006

Общата изложбена площ е над 12 800 кв. м, от които 5 700 кв. м. е закрита, а щандовете, разположени на открито, заемат над 7 100 кв. м

14:28 | 10.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Neoplan Starliner и Ssang Yong Rodius. Снимки: Sofia Motor Show
Neoplan Starliner и Ssang Yong Rodius. Снимки: Sofia Motor Show
Автомобилният салон София 2006 бе официално открит вчера в Интер Експо Център в присъствието на министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и председателя на Управителния съвет на Съюза на вносителите на автомобили Стоян Желев.
 
Фокусът на тазгодишното изложение е съсредоточен основно върху лекотоварните и тежкотоварните автомобили, като общо 112 фирми вносители на камиони, ванове, автобуси, прикачна техника, оборудване и аксесоари представят своите продукти на посетителите.

Салонът ще бъде отворен за посетители до 18 юни, като билетите за възрастни са на цена от 6 лв., за ученици и пенсионери – 3 лв., а за деца до 7 години входът е безплатен. Общата изложбена площ е над 12 800 кв. м, от които 5 700 кв. м. е закрита, а щандовете, разположени на открито, заемат над 7 100 кв. м.
 
Наред с утвърдените производители на товарни автомобили и автобуси  като Mercedes-Benz, MAN, Renault, Volvo, Iveco, Ford и Isuzu на автосалона могат да се видят модели на някои от новите имена в бранша, сред които китайските марки Wuling, Mudan и King Long, турските камиони Ford Cargo.  

На изложението е представен и избраният за „Автобус на 2006 година” Neoplan Starliner, който привлича вниманието с оригинален дизайн и новаторски технологии. Дебютът му пред световна публика бе по време на специализираното изложение на IAA Франкфурт'2004. У нас моделът представя "Еврокамион ЕООД". Автобусът е категоризиран с 5 звезди. Той е с три оси, дълъг е 14 метра, широк е 2.55 м и е висок  3.9 метра. Задвижването на автобуса е поверено на 6-цилиндровия турбодизелов MAN D 2876 LOH 20/21 CR с максимална мощност 480 к.с. Салонът може да побира 50 или 54 човека в зависимост от мястото за краката на пътниците, което, от своя страна, се отразява в категоризацията с 5 или 4 звезди.

Любителите на високопроходимите машини могат да се запознаят отблизо с версията „пикап” на ВАЗ 4х4 2329 „Нива”, както и с корейските пътнически ванове Ssang Yong Rodius, които съчетават комфорта на луксозна лимузина със задвижване 4х4. Ванът, който е с между 9 и 11 места, има два основни проблема – първо, той бе обявен от англичаните за най-грозната кола, и второ, достъпът до последния му ред седалки е доста труден. Въпреки това вътрешното пространство на автомобила е огромно. Дължината на автомобила е цели 5125 мм, а широчината е 1915 мм.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:46 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още