IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 9 юни

07:33 | 09.06.06 г.
Преглед на печата за 9 юни
"Apple" оглежда България за регионален център
 
Можем да привлечем щатската компания с английски говорещи ИТ специалисти
в. Сега
 
Американската компютърна компания "Apple Maccintosh" се готви да изгради в България информационен център за обслужване на клиентите си. Това съобщи радио "Дойче веле", позовавайки се на анализи в американския печат. Ако това стане, "Apple" ще са втората световна компания, която прави такъв център у нас след "Hewlett Packard". Преди два дни мултинационалната компания откри в София глобален център за обслужване на клиентите си в Източна Европа и Северна Африка.
 
 
Четирима кандидати да купят "България Ер"
в. Сега
 
Трима инвеститори вече официално са заявили интерес към приватизацията на националния авиопревозвач "България Ер", а един кандидат е обявил чрез медиите намерението си да участва в процедурата. Това съобщи по БНТ вчера шефът на АП Тодор Николов. Онзи ден АП обяви двустепенен конкурс за продажбата на авиокомпанията, в която държавата ще запази само златна акция.
 
Пред АП интерес са заявили от "Илюшин Файненс", Австрийските авиолинии и финансовия инвеститор "Йорк Мениджмънт Инвестмън", каза Николов. Процедурата допуска освен авиокомпании в конкурса да участват и финансови инвеститори.
 
 
Отново търсят шеф на хазарта
 
в. Стандарт
 
Конкурс за нов председател на Държавната комисия по хазарт обяви министърът на финансите Пламен Орешарски. Досегашният шеф на хазарта Георги Петров освободи поста на 19 май, след като беше пенсиониран. Сега постът временно се заема от шефа на отдел "Правен" в ДКХ Димитър Терзиев. Постоянният председател на наздора в хазарта ще бъде определен с конкурс, като крайният срок за подаване на документи е 5 юли.
 
 
Европа спира наши самолети
 
в.  Новинар
 
22 самолета "Ан-12", собственост на 6 български авиокомпании, ще бъдат извадени от Регистъра на въздухоплавателните средства в България на 1 април 2007 г. в изпълнение на изискване на Европейския съюз. Това съобщи за "Новинар" Светослав Станулов, председател на Асоциацията на българските авиопревозвачи и директор на Института по въздушен транспорт. Загубите за българската авиация ще бъдат 60-80 млн.евро, уточни Станулов.  
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още