IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Немската B.Braun обмисля изнасяне на производство в България

Д-р Браун е на посещение в България за откриването на поразделение на компанията си B.Braun Melsungen AG в София под името “Б.Браун Медикал“ ООД – София

18:56 | 08.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Немската B.Braun обмисля изнасяне на производство в България

Световният производител на медицинска апаратура B.Braun Melsungen AG обмисля изнасяне на част от производството си в България, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

Председателят на БТПП Божидар Божинов се срещна днес с д-р Лудвиг Георг Браун, президент на Асоциацията на германските индустриално –търговски камари (DIHK) и председател на Управителния съвет на световно известната немска компания B.Braun Melsungen AG. Двамата са обсъдили възможностите за създаване на специален фонд у нас, който да предоставя финансови ресурси за малки и средни предприятия за технологично обновяване, повишаване качеството на продукцията и реализацията й на европейския пазар.

Д-р Браун е на посещение в България за откриването на подразделение на компанията си B.Braun Melsungen AG в София под името “Б.Браун Медикал“ ООД – София. Немската фирма присъства на българския пазар повече от 20 години.

Д-р Браун е проявил интерес към производството на медицинска апаратура и консумативи в България и е поискал списък на предприятията-производители, както и на пазарите, на които реализират продукцията си.

Немската компания B.Braun Melsungen AG е производител и доставчик на медицинско оборудване, фармацевтични и ортопедични продукти и хирургически инструменти. За 2005 година годишният оборот на компанията възлиза на повече от 3 милиарда евро. Фирмата има поделения в повече от 50 държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:37 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още