IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Участието на Софарма в Санита трейдинг достигна 79% след разрешение на КЗК

След получено разрешение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), Софарма АД придоби 68,73 % от капитала на „Софарма трейдинг" АД (със старо име „Санита трейдинг" АД)

18:06 | 08.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Участието на Софарма в Санита трейдинг достигна 79% след разрешение на КЗК

След получено разрешение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), Софарма АД придоби 68,73 % от капитала на „Софарма трейдинг" АД (със старо име „Санита трейдинг" АД), според постъпила информация на БФБ-София АД.

С това, общото акционерно участие на Софарма АД в капитала на „Софарма трейдинг" АД възлиза вече на 78,72% на сто.

През миналата седмица КЗК разреши концентрацията на стопанска дейност, която ще се осъществи чрез придобиване на самостоятелен контрол от страна на Софарма АД, София върху “Софарма Трейдинг” АД.

КЗК установи, че макар в икономическата група на “Софарма”АД да участват дистрибутори на лекарства, хоризонталните припокривания в дейността на двете предприятия могат да се приемат за незначителни. А също така и че към настоящия момент, нито едно от дружествата не притежава господстващо положение на съответния пазар.

Въз основа на това, изводът на Комисията за защита на конкуренцията бе, че планираната сделка не би довела до установяване или засилване на господстващо положение.

В допълнение КЗК отчита, че придобиването от страна на предприятие със значителен опит и финансови възможности, би могло да допринесе за повишаването на конкурентоспособността на “Санита трейдинг” АД и в този смисъл да повлияе положително върху пазара.

Днес бяха изтъргувани 66 329 акции на Софарма на средна цена от 9,32 лв. за брой.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още