IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столични аптеки се влива в софийския си събрат

Столични аптеки притежава 75% от капитала на Софийски аптеки, а останалите 25 на сто са притежание на Столична община

18:06 | 07.06.06 г.
Столични аптеки се влива в софийския си събрат
На 7 юли ще се проведат Общите събрания на две дружества - "Софийски аптеки" - АД, София и "Столични аптеки" - АД, София, съобщава последният брой на Държавен вестник.

Акционерите на Софийски аптеки ще приемат решения за преобразуване на дружеството чрез вливането в Софийски аптеки, както и одобряване на договора за преобразуване.

Общото събрание ще одобри и списъка на лицата, придобиващи акции от капитала на "Софийския аптеки" - АД, вследствие вливането на "Столични аптеки" – АД. Според данни на АПИС Столични аптеки притежава 75% от капитала на Софийски аптеки, а останалите 25 на сто са притежание на Столична община.

По време на събранието ще се гласува и за промяна на седалището и адреса на управление на дружеството, както и за разпределяне на дивидент от страна на Софийския аптеки.

Софийски аптеки е с предмет на дейност стопанисване и управление на държавни и общински аптеки, даване на консултации, съхранение, приготвяне, продажби на лекарствени средства, докато Столични аптеки се занимава с покупко-продажби на стоки и услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още