IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Армеец” увеличава капитала си до 15 млн. лв., регистрира акциите в ЦД

Тази година компанията отбелязва своята 10-та годишнина. Пазарният й дял в общото застраховане е 5%

18:57 | 06.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
„Армеец” увеличава капитала си до 15 млн. лв., регистрира акциите в ЦД

Капиталът на ЗАД „Армеец” се увеличава от 8 590 900 лв. на 15 019 000 лв., реши проведеното в края на миналата седмица Общо събрание на акционерите, съобщиха от компанията.

След отчисляване на законовите резерви печалбата за миналата година в размер на 6,697 млн. лв. ще бъде разпределена за увеличаване на капитала.

Акционерите са решили още да променят името на дружеството на „Застрахователно и презастрахователно акционерно дружество Армеец”. Акциите му стават безналични и ще бъдат регистрирани в Централен депозитар. Решението е базирано на приетите изменения и допълнения на Устава на застрахователя, съобразени с изискванията на новоприетия Кодекс за застраховането.

Тази година компанията отбелязва своята 10-та годишнина. Пазарният й дял в общото застраховане е 5%.

Основни акционери в дружеството, което е единственото у нас, споделящо заедно със световни застрахователи риска при експлоатацията на космически спътници, са ЦКБ Груп Астетс Мениджмънт ЕАД (с 83,57% от капитала) и ЦКБ АД (с 9,056%). Министерство на отбраната има дял от 4,6%, а Терем ЕАД и Интендантско обслужване ЕАД – по 0,916%.

Свързани компании:

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още