IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

380 фирми от 32 държави участват в изложението ПринтКом в Пловдив

Международната изложба за печатна индустрия и комуникации предлага на специалистите най-новото и най-модерното в бранша

11:52 | 05.06.06 г.
380 фирми от 32 държави участват в изложението ПринтКом в Пловдив
380 компании 32 държави ще се представят на Международната изложба за печатна индустрия и комуникации ПринтКом, която ще се проведе от вторник, 6 юни, до 10 юни в Панаирното градче в Пловдив.

Сред участниците има фирми от Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Израел, Канада, Русия, САЩ, Финландия, Сингапур, Япония. Чуждестранните компанни са 278 на брой, в това число и представени в България, а останалите са местни.

Първото издание на специализираното изложение е в началото на лятото на 1999 г. Тогава в него са взели участие 168 фирми, припомнят от пресцентъра на панаира. През миналата година броят им е бил 333 от 26 държави.

Големият интерес към ПринтКом се дължи на бурното развитие на бранша през последните години, включително и в Пловдив. Поради тази причина изложението бързо покри високите критерии в световния панаирен бизнес и вече е одобрено от Международната асоциация на изложбената индустрия UFI.

ПринтКом предлага на специалистите от бранша най-новото и най-модерното в областта на полиграфическите материали, хартиите и картона, печатарските машини, настолните издателски системи, полиграфическите услуги, както и продукти на опаковъчната промишленост и оформлението на етикети.

62 на сто от участниците в изложението са представители на полиграфията, 16 на сто – на хартии и картони, 4 на сто – на опаковки и етикети, 3 на сто – на компютри и принтери и 7 на сто – на услуги и информация.

На миналогодишното издание на ПринтКом 68 на сто от участниците са създали нови бизнесконтакти, 65 на сто са рекламирали собствената си продукция, а 36 на сто са проучили пазара, сочи изследване на Алфа Рисърч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още