IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 10 години България ще бъде лидер на европейския и световния винен пазар

Винарска изба Todoroff Wines произвежда над 360 хил. бутилки годишно, насочени основно за българския пазар, стана ясно още на RINFOR

14:35 | 03.06.06 г.
До 10 години България ще бъде лидер на европейския и световния винен пазар
До 10 години България ще бъде лидер на европейския и световния винен пазар, прогнозира пред Investor.bg Иван Тодоров, собственик на винарска изба Todoroff Wines.

Французите ни приемат за сериозна конкуренция, но се стараят да потискат самочувствието ни, коментира още той.

Винарска изба Todoroff Wines произвежда над 360 хил. бутилки годишно, насочени основно за българския пазар. Осъществява се и износ към Англия, Австрия, Холандия, Италия, Испания.

До края на следващата година избата ще разполага със 1400 декара лозови масиви, коментира още Тодоров.

През есента ще отвори врати и туристически център към избата, в който ще се предлагат вино и гроздотерапия. Инвестицията в него ще е 1,5 млн. евро, като част от средствата ще са за разширения на избата като цяло.

България ще се превърне в гравитационен център на Югоизточна Европа за спа туризъм, заяви Златко Златанов, заместник-председател на националната асоциация по СПА туризъм по време на провеждащия се в София Строително-инвестиционен форум.
 
По думите му инвестицията в СПА туризма е най-ефективна, като конкретно за своя новопостроен спа хотел, той очаква възвращаемост след 7 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:07 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още