IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евроинс застрахова инвестиционни кредити от ФЕЕ

За първи път от стартирането на дейността си през ноември 2005 година, ФЕЕ застрахова отпусканите от фонда инвестиционни кредити.

12:14 | 01.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Евроинс застрахова инвестиционни кредити от ФЕЕ

За първи път от стартирането на дейността си през ноември 2005 година, Фонд “Енергийна ефективност” (ФЕЕ) застрахова отпусканите от фонда инвестиционни кредити. ФЕЕ работи по проекта съвместно със ЗД Евроинс АД, като идеята е тази инициатива да се превърне в дългосрочна практика.

Първият проект, обезпечен с такава застрахователна полица е на „Енемона” АД за енергоефективна реконструкция и изграждане на отоплителна инсталация на сградата, в която се помещава читалище „Н.Вапцаров 1924” и общинската администрация в град Криводол. Средствата са осигурени чрез инвестиционен кредит, а застраховател по заема е Евроинс АД.

ФЕЕ е създаден чрез Закона за Енергийна Ефективност, приет от парламента през февруари 2004г.

Първоначално фондът е капитализиран изцяло с грантови средства. Основни донори са правителството на България, Международната банка за възстановяване и развитие, правителството на Австрия и частни български предприятия.

ФЕЕ подпомага енергийно-ефективни инвестиции на основата на публично-частно партньорство и поощрява развитието на пазара на проекти за енергийна ефективност в България, осъществявани от български частни предприятия и общини.



Свързани компании:

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още